Zelfpluktuin Beemster 2021

CSA / Zelfpluktuin

Dit staat voor Community Sustained Agriculture. Deze vorm is in het leven geroepen om een alternatief te bieden voor monocultuur en massaproductie. Met dit zelfplukabonnement steun je een transparante tuinderij waar groenten worden geteeld zonder machines en zonder chemische middelen. Dit kun je zelf zien elke keer dat je komt oogsten. De bodem is rijk, de vogels fluiten en de verse groenten houden je gezond!

Abonnementen

1-persoons abonnement: 350,-/jaar

2-persoons abonnement: 600,-/jaar

Gezinsabonnement (jonge kinderen): 700,-/jaar

Bij afwijkende huis- of gezinssamenstelling maken we een prijs op maat.

Er is plek voor 57 personen dit jaar!

Werelderfgoed: Beemster gouden grond!

30 Jaar lang is dit stukje land aan de Zuiderweg biologisch fruit geweest. De natuurlijke vruchtbaarheid van de Beemsterklei wordt versterkt door het hoge organische stofgehalte in onze bodem. Deze rijke bodem zorgt voor een goede smaak en veel voedingsstoffen, en die houden ons gezond!

Wanneer kun je oogsten?

Op maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 5 kun je komen plukken. Het plukken zal ongeveer van mei tot november doorgaan. Daarna kun je nog tot februari wintergroenten oogsten, zoals boerenkool en wintersalade.

Hoeveel mag je oogsten?

We gaan uit van 4 a 5 porties per persoon per week. Een portie is ongeveer 200g en we gaan er vanuit dat hier netjes aan wordt gehouden. Elke week krijg je een bericht waarin staat wat er deze week te oogsten valt. Waar nodig zal ook een filmpje worden toegevoegd om te laten zien hoe je een bepaald gewas oogst, en recepten met de groenten van de week. Als er nieuwe groenten bij zitten die je onbekend zijn, krijg je zo hulp met het oogsten en bereiden, zodat je volop kan profiteren van de diversiteit die de natuur biedt. We zetten een duidelijk bordje bij elk gewas dat oogstrijp is!