Rondleiding op de tuin

Bij deze educatieve rondleiding neem ik je mee de tuin op in de Beemster! Hier werd generaties lang fruit verbouwd en nu staan er naast peren ook vele soorten groenten en kruiden. Het land is al dertig jaar biologisch en de grond is bijzonder vruchtbaar. Ik ben gepassioneerd op zoek naar betere vormen van landbouw die weinig energie en grondstoffen verbruikt. Zonder machines en chemische middelen vind ik een manier om efficiënt en renderend, hele smaakvolle en gezonde producten te verbouwen. 

En wat is het wonderbaarlijk wat er allemaal gebeurt op het land! Ik probeer heel veel dingen uit en zet experimenten op. Veelal onverwachtse resultaten die je van te voren niet bedenkt. Wat gebeurt er als ik gewassen zichzelf laat uitzaaien? Of bieten tegelijk met spinazie in hetzelfde bed zaai? Ik deel de resultaten en conclusies en ik beantwoord je vragen.

       Je krijgt een bakje en een zakje mee die je mag vullen met groenten, kruiden en bloemen die je tegenkomt. We lopen langs alle bedden en ik vertel over de producten die we tegenkomen. Je mag proeven en meenemen wat je lekker vindt.

Verder ben ik erg benieuwd naar de input vanuit de groep voor de rondleiding. Wat voor ervaringen en ideeen zijn er onder jullie, de deelnemers? Ik geloof dat we altijd meer van elkaar kunnen leren. De natuur is eindeloos, en ik denk daar graag samen met jullie over na om tot nieuwe inzichten te komen.pitsen.

Om rond te komen als tuinder is het erg hard werken. Daarom vraag ik een vergoeding van 20 euro per persoon, en dat is inclusief de groente die je tijdens de rondleiding kunt plukken en meenemen. Interesse? Mail naar arthurnooren@gmail.com, eventueel met hoeveel mensen je zou willen komen en voorkeur voor een datum en een dagdeel. De rondleidingen vinden plaats op woensdag, donderdag en zaterdag.

Hopelijk tot snel in de Beemster Bron!